Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. "Съюзът на собствениците" в Слънчев бряг срещу ремонта на пътя Сарафово – Бургас в разгара на сезона

Общество

"Съюзът на собствениците" в Слънчев бряг срещу ремонта на пътя Сарафово – Бургас в разгара на сезона

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг срещу ремонта на пътя Сарафово – Бургас в разгара на сезона - Tribune.bg
Снимка:

В спешен порядък да се преустанови и замрази ремонта на пътя  "Сарафово" - Бургас и той да се осъществи през есента, след края на летния туристически сезон. За това настояват от "Съюза на собствениците" в Слънчев бряг, цитиран от БТА.

От браншовата организация на курортния комплекс изпратиха писмо, с което изразяват своето притеснение и недоумение във връзка с дейностите на старта на сезона. То е адресирано до МРРБ в лицето на служебния министър Виолета Коритарова - Касабова, служебния министър на туризма Евтим Милошев, областния управител на Бургас Мария Нейкова, кметът Димитър Николов, както и до Областното пътно управление.

Кое налага този ремонт да се осъществи точно сега - в разгара на туристическия сезон, питат от браншовата организация.

"Независимо от алтернативното трасе и съдействието на пътна полиция в Бургас, „тапите", които се образуват на входа на гр. Бургас от към магистрала "Тракия" и от северния обход на града са невъобразими. И това е само началото на сезона, а разбираме че проектът ще се осъществява до края на месец юли. На практика, Бургас е откъснат и от двете посоки, защото двата пътнико-потока се сливат и отнема часове автомобилите да се придвижат. Вярно е, че участък, на който е започнат ремонт в момента, е с лоша инфраструктура, но е недопустимо рехабилитацията на пътя да се прави точно сега", пишат в позицията от Съюза на собствениците в "Слънчев бряг".

Според браншовиците, тези ремонти водят до вреди и отрицателни оценки за българския морски туризъм.

"Говорим за привличане на повече български туристи, за възможностите на уикенд туризма! Вие как си представяте българите да предпочетат нашето Черноморие при положение, че ще трябва да чакат по 2 или 3 часа в „тапа" за да влязат в Бургас и то в пика на летния сезон?  Не малка част от хората, които работят в хотели и обекти в Слънчев бряг например, са от Бургас - някой пътуват от ж.к. "Меден рудник". Тези хора започнаха да се отказват от работата си, защото не могат да приемат, че ще пътуват до работните си места по 2 или 3 часа всеки ден в двете посоки."

В своята позиция, те обръщат внимание и на предпоставките за пътни инциденти предвид струпването на автомобили.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати