Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „София прайд“ започна: Искаме да я няма тази дискриминация (СНИМКИ)

Общество

„София прайд“ започна: Искаме да я няма тази дискриминация (СНИМКИ)

София прайд започна: Искаме да я няма тази дискриминация (СНИМКИ) - Tribune.bg

София прайд започна. Прайдът тази година стартира с концерт, а ще завърши с шествие.

От Българската православна църква отправиха критика: "В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот".

“Хетерохората нямат прайд понеже техният е 365 дни в годината, освен ако не е годината високосна”, заяви пред БГНЕС Енигма и продължи: “Вижте ни колко сме забавни и сладки! Искаме само да бъдем нормално третирани”, призова Енигма

Елиттна пък заяви, че е едно да дойдеш на прайда и да слушаш концерта, друго е да се включиш в шествието. “Така обикаляме улиците на София и показваме, че ни има”, подчерта Елиттна.

Тя поясни, че всички участници в прайда и в шествието настояват да се държат с тях нормално. “Като идвах насам мъже ме обиждаха, а дори бях с тениска отгоре. Искаме да я няма тази дискриминация, за мен любовта е най-божественото нещо и няма нужда от нея”, категорична е Елиттна.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Христо Копаранов също ще се включи в шествието. “Няма как да не подкрепим присъстващите, понеже това е събитие в подкрепа на всички, които се чувстват различни, които от години наред се чувстват незащитени”, обясни Копаранов.

Той подчерта, че хората не се чувстват сигурни и припомни случаят на убито момче заради сексуалната му ориентация. “Длъжни сме да окажем подкрепа на всеки, който се чувства несигурен. Искаме както София, така и всеки друг град да бъде приемащ, в който всеки може да изживее живота си без да бъде дискриминиран и тормозен”, добави общинският съветник от групата на ПП-ДБ-СС.

Той подчерта, че както всяка година, така и тази, ще се включи в шествието, което се бори за равни права за различните. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети София Прайд
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати