Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Здравей, как си, приятелю“ проби в американската класация за кънтри Country Top 40

Общество

„Здравей, как си, приятелю“ проби в американската класация за кънтри Country Top 40

Здравей, как си, приятелю проби в американската класация за кънтри Country Top 40 - Tribune.bg
Снимка:

Нова българска песен проби американската класация за кънтри музика „Country Top 40“, съобщи Нейко Генчев, известен с артистичния псевдоним Барни Есвил (Barney Esville), информира БТА.

След като песента „Live for the Day“ (нов вариант на песента на Роси Кирилова „Живей за мига“) се задържа повече от три месеца в най-престижната класация за кънтри музика „Country Top 40“, наричана в някои страни Hot Disk, от вчера в класацията има нова българска песен.

Новото предложение за майското издание на класацията е „Hello My Friend“. Преодолявайки конкуренцията на повече от 300 нови предложения, песента се класира и зае 23-то място. Английският текст, аранжиментът и изпълнението отново са на Нейко Генчев (Barney Esville). А песента е позната и любима на поколения българи - „Здравей, как си, приятелю“, на композитора Стефан Диомов.

Барни Есвил изпълнява песента в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън. От Нешвил са и студийните музиканти, които участват в записа, а постпродукцията е дело отново на „Макс Саунд студио“ на легендарния китарист на „Диана Експрес“ Максим Горанов.

Нейко Генчев уточни, че класацията „Country Top 40“ се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се излъчва от 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нешвил снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения.

Класирането директно на 23 място в тази световна класация е безпрецедентен успех за българската музика, която вече заема място сред най-добрите в този жанр, подчерта Генчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати