Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 10 български граждани са били върнали у нас от Република Южна Африка с румънски самолет

Общество

10 български граждани са били върнали у нас от Република Южна Африка с румънски самолет

Снимка:

Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе

Десет наши сънародници бяха върнати у нас миналата нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи, съобщават от ведомството.

Те са излетяха с румънски евакуационен полет с румънски и други граждани на ЕС.

За организацията на завръщането на българските граждани в родината активно са съдействали посолствата ни в Претория и Букурещ.

Сънародниците ни са били втората най-многобройна група на борда на самолета след тази на румънските граждани. Те са излетяха в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 г. от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения.

Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.

По информация на посолството ни в Република Южна Африка, във връзка с новооткрития щам на COVID-19 „Омикрон“ обстановката постепенно се нормализира, като чуждестранните авиокомпании, които бяха спрели полети, започват да ги възстановяват от днес.  

МВнР изказва благодарност на  румънските партньори за оказаното съдействие при репатрирането на българските граждани.  


Топ новини

виж още

Актуална тема