Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 11300 служители на МВР искат да се ваксинират

Общество

11300 служители на МВР искат да се ваксинират

11300 служители на МВР искат да се ваксинират - Tribune.bg
Снимка:

МВР болницата има готовност за започване на процеса по ваксинация

11 300 служители на вътрешното министерство са дали съгласието си добворолно да се ваксинират. Това съобщи министър Христо Терзийски, цитиран от БГНЕС.

Министър Терзийски даде брифинг заедно с проф. д-р Ненчо Смилов, директора на Медицинския институт на МВР, по отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР в размер на 23 млн. лева.

Средства ще бъдат отпуснати за МВР болницата, ще има нов скенер и апаратура за опасни отпадъци, както и подпомагане на структурите за интензивно лечение и COVID-структурите за тежко и среднотежко състояние, каза още д-р Смилов. Основната нужда на болницата обаче остава в персонала.

Министър Терзийски обяви, че МВР болницата има готовност за започване на процеса по ваксинация. Очаква се доставката на фризери за съхранение. В действията ще участват и мобилни екипи.

48 800 е общият щат на Министерство на вътрешните работи. Към настоящия момент заразени с COVID-19 от МВР са били 4002, а активни сега са 1500 души.

Министър Терзийски съобщи още, че над 45 хиляди граждани са под карантина в момента. Нарушенията са изключително малко – констатираме по 1-2 на ден. Има дисциплина, заяви още министърът.

От допълнителните 23 милиона лева ще бъдат направени разчети, така че служителите на МВР да получат и бонуси за Коледните празници. Те ще са в размер между 400 и 500 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати