Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 12 деца от 80-то ОДЗ в София са били контактни на заразената медицинска сестра

Общество

12 деца от 80-то ОДЗ в София са били контактни на заразената медицинска сестра

12 деца от 80-то ОДЗ в София са били контактни на заразената медицинска сестра - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се семействата им да бъдат посетени от здравни инспектори за PCR тестове

12 деца от 80-то ОДЗ „ Приказна калина“ са били контактни на заразената медицинска сестра, стана ясно след обявяването на положителния тест за коронавирус на служителката на целодневната детска градина в София.

Днес само яслената група, в която е работила медицинската сестра с положителен PCR тест, няма да работи. Всички останали групи на детската градина в столичния кв. „Красно село“ могат да посещават детското заведение, след като сградата е дезинфектирана. Целият персонал е тестван, всички резултати са отрицателни.

Директорката на 80-то ОДЗ Нина Иванова е категорична, че медицинската сестра в яслата не е имала никакви симптоми на заболяване.

„Около 10:30 ч. член на семейството ѝ се обади, че е с положителен PCR тест. Веднага сестрата ме уведоми и отиде да се тества. В късния следобед на петъчни ден вече знаехме, че той е положителен“, посочва директорката пред БТВ.

Иванова уверява, че в градината се следи стриктно потоците от деца да не се сместват, а външни лица не се допускат. Тя допълва, че по четири пъти на ден в детското заведение се прави дезинфекция, а играчките се почистват на всеки три часа.

Контактните 12 деца са под карантина. Семействата им ще бъдат посетени от служители на Столичната РЗИ и ще им бъдат направени PCR тестове в домашни условия.

От днес започва и масово тестване за коронавирус на персонала в детските градини в София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. PCR-тестовете, с които ще бъдат извършени изследванията са предоставени от РЗИ-София. Според Фандъкова целта е да се намали до минимум риска от заразяване с COVID-19.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ErickBlits как важно выводить
клопов в доме . Служба Изосепт работает в МСК, поможет Вам избавиться от клопов и клещей..
24.06.2022 13:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати