Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Отнето от българка 12-годишно момиченце от година живее в църква с монахини в Италия

Общество

Отнето от българка 12-годишно момиченце от година живее в църква с монахини в Италия

Снимка:

Дъщеря ми има огромно желание да си дойде вкъщи, споделя майката на детето

12-годишно момиченце от година живее в католическа църква с монахини. Българчето е отнето от майка си в Италия. С казуса се е заело и българското посолство в Рим. Преди година детето е отнето от социалните власти след конфликт между ръководството на училището, където учи и семейството му. Те са подавали сигнали едни срещу други. След като момиченцето е отсъствало от училището в продължение на 20 дни, социалните посещават дома му и виждат, че е разхвърляно, има кашони. Откриват въшки на детето и преценяват, че то не се гледа добре. В крайна сметка го отнемат от семейството, съобщава NOVA телевизия.

Случаят е стигнал до италианския сенат. Един от сенаторите от „Форца Италия“ дори е задал въпрос на министрите на правосъдието, социалните политики и здравеопазването – дали това не е отвличане с помощта на официалните власти.

„От 22 май нямам контакт с детето, освен във вторник, когато успях да и звънна и да говоря с нея по телефона за около час. От юни месец тя живее заедно с монахини в една къща, която се води католическа църква“, разказва майката на момиченцета Виолета Станева пред телевизията.

По думите ѝ, докато е било вкъщи, за детето са били полагани всички грижи.

„Детето беше гледано добре. До отнемането се стигна, защото 2015 година пуснах оплакване срещу директора и три години по-късно той реши , че може да намери поводи, за да ми я вземе“, посочи тя.

Сигналът е бил подаден заради видео, с което директорът рекламира, че в училището се учи румънски. Българското дете се вижда на преден план в клипа.

„Не се взима под внимание това, което детето желае. Дъщеря ми има огромно желание да си дойде вкъщи. Повтаря постоянно – мамо, когато си дойда вкъщи”, сподели майката.

По думите на Виолета детето ѝ не разказва нищо от това, което прави в църквата, защото не ѝ разрешават.

Майката отрича дъщеря ѝ да е отсъствала 27 последователни дни от училище, каквито са обвиненията срещу нея. Казва, че е отсъствала само 2 седмици.

Тя каза, че животът ѝ през тази година не е бил никак лек. Минала е през три съдебни инстанции в опит да се вземе дъщерята.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още