Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 134 проектни предложения са одобрени за финансиране по Столична програма „Култура“ 2021

Общество

134 проектни предложения са одобрени за финансиране по Столична програма „Култура“ 2021

Снимка:

134 проектни предложения са одобрени за финансиране по Столична програма „Култура“ 2021, след като са постъпили рекордните в последните години 550 идейни предложения. Това е решил  вчера на свое заседание Творческият съвет.  Всички предложения трябва да бъдат реализирани през настоящата година. Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация.

Организациите, стоящи зад проектите, следва да предоставят в 10-дневен срок допълнителните документи, изискуеми по правилата на Столична програма „Култура“. Информацията за одобрените предложения и предложените в резерва е публикувана на https://kultura.sofia.bg/section-9-novini.html.

Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма „Култура“ 2021. Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на COVID-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.

Експертите оценители изтъкват, че голяма част от нефинансираните проекти са стойностни, но бюджетните реалности не позволяват финансиране на по-голям брой.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още