Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 142 българи с увреждания в Казанлък с безплатни мобилни и интегрирани здравно-социални услуги

Общество

142 българи с увреждания в Казанлък с безплатни мобилни и интегрирани здравно-социални услуги

142 българи с увреждания в Казанлък с безплатни мобилни и интегрирани здравно-социални услуги - Tribune.bg
Снимка:

С еврофинансиране общината повишава качеството на живот и възможностите за социално включване

Община Казанлък ще предоставя почасови, мобилни и интегрирани здравно-социални услуги на 142 свои жители от 1 септември.  Това ще става със спечелените средства по спечели финансиране проект "Патронажна грижа в община Казанлък". Целта е да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на лицата с увреждания посредством осигуряването на пакет от социални услуги по домовете от квалифицирани специалисти. 

В рамките на спечелените над 366 хил. лв.  за финансиране на социалните дейности на града ще бъдат подпомогнати лица с увреждания и възрастни хора, включително с хронични заболявания и трайни увреждания. 

За реализация на проекта ще бъде назначен персонал за организиране и управление на услугата, приложни специалисти за предоставяне на патронажната грижа, помощен персонал, консултанти и обучители. Ще бъдат закупени подходящи за целта автомобили, материали и консумативи, ще бъде наето оборудване за обезпечаване на самата интегрирана услуга. Интегриганата здравно-социална услуга ще се предоставя съгласно Методика, разработена от Министерство на здравеопазването.

Осигурените средства по проекта са 100% безвъзмездна финансова помощ, предоставена по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ чрез Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати