Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 15 000 лв. е сметка за НСО заради охраната на Иван Гешев в Регентската къща в Боровец

Общество

15 000 лв. е сметка за НСО заради охраната на Иван Гешев в Регентската къща в Боровец

15 000 лв. е сметка за НСО заради охраната на Иван Гешев в Регентската къща в Боровец - Tribune.bg
Снимка:

Това е сумата само от нощувките на служителите - командировъчните и горивото не се отчитат

Нощувките на служителите на НСО, охранявали главен прокурор Иван Гешев нощували в Регентската къща в Боровец, са стрували 15 000 на бюджета на ведомството. Това съобщи бТВ.

Имотът стана обект на внимание след като бившият заместник главен прокурор Борислав Сарафов заяви, че тя се използва като лична резиденция от вече бившия главен прокурор. По данни на прокуратурата обаче от 1 януари 2020 година почивната база в Боровец не е включена в графиците за почивки на магистрати и съдебни служители.

Въпреки това за последните 4 години са осъществени над 4000 нощувки в Регентската къща. Всички те са записани в регистър. От него става ясно, че Иван Гешев и семейството му са прекарвали в къщата по няколко месеца. С бившия главен прокурор винаги е имало и командировани служители на НСО.

За периода от януари 2020 г. до 1 юни 2023 г. за нощувки в т.нар. Регентска къща в Боровец НСО е заплатила сума в размер на 15 166 лв. В началото на периода единичната цена на една нощувка е 25 лв., а от определено време през 2021 г. вече става 34,00 лв. Сметката показва, че през последните три години и половина са регистрирани поне 446 нощувки на служители на НСО в Регентската къща.

Цената за нощувката не е единственият разход - за служителите на НСО са плащани и командировъчни. Каква точно е тяхната стойност – от НСО не уточняват, като съобщават, че не е създавана и няма организация на отчитане, която да следи разходи като командировки и горива.

Бившият главен прокурор Иван Гешев не коментира темата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети