Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 15-годишно момче припадна от пиене в дискотека в Правец, проверяват заведението и глобавят родителите

Общество

15-годишно момче припадна от пиене в дискотека в Правец, проверяват заведението и глобавят родителите

15-годишно момче припадна от пиене в дискотека в Правец, проверяват заведението и глобавят родителите - Tribune.bg
Снимка:

Според майката на момчето той е употребил и райски газ

15-годишно момче е припаднало след употреба на алкохол и вдишване на райски газ, разказа майка му в социалната мрежа Фейсбук. Според Елица Йорданова инцидентът е станал в дискотека в Правец и е завършил в токсикологията на „Пирогов”, където с дрегер е показал 1,43 промила алкохол в кръвта на младежа.

Майката пита институциите защо в дискотеките се допускат малолетни деца с „хвърчащи, попълнени от когото и да е декларации“, както и защо там се продават алкохол и райски газ на същите тези малолетни лица.

 

Семейството живее в Нидерландия и е на ваканция в България, пише БНТ. И цитира МВР и тяхната версия за случката.

Към 1.40 часа през изминалата нощ, при извършване на обход в района на дискотека в центъра на Правец, пеши патрул на РУ-Правец забелязал пред входа на заведението момче във видимо нетрезво състояние, което повръща. Униформените незабавно се притекли на помощ, опитали да разберат повече за състоянието му и бързо организирали завеждането му във Филиала за спешна помощ, който се намирал в непосредствена близост. След преглед, от там младежът е транспортиран в токсикологията на столична болница.

Междувременно полицейските служители провели разговор с родителите му, които заявили, че представената от сина им декларация не е подписана от тях.

Снети са сведения и от двамата младежи, придружили го до Спешна помощ. Пред тях той е споделил, че е пил алкохол от чашата на непознат в дискотеката, за което съжалява. От проведените първоначални беседи със свидетели не са установени данни за употреба на други вещества, освен алкохол.

По данни на бащата на непълнолетния, днес той е изписан от болничното заведение в добро общо състояние.

Служители на РУ-Правец извършват активни действия за изясняването на всички факти и обстоятелства по случая, включително преглед на записи от камерите за видеонаблюдение, установяване на всички лица от обкръжението на младежа, снемане на сведения от тях и родителите му. Паралелно с това ще бъде извършена обстойна проверка на нощното заведение – документация, пропускателен режим по отношение на малолетни и непълнолетни и предлагането им за консумация на алкохол и други вредни за здравето субстанции. Всички събрани материали ще бъдат докладвани по компетентност в Районна прокуратура-Ботевград.

Най-веротно ще бъде наложа глоба и на родителите на младежа, отбелязва бТВ. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети