Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 15-годишно момиче получи гърч, след като пуши вайп

Общество

15-годишно момиче получи гърч, след като пуши вайп

15-годишно момиче получи гърч, след като пуши вайп - Tribune.bg
Снимка:

15-годишно момиче е прието в тежко състояние във Второ педиатрично отделение в МБАЛ-Пазарджик, след като е пушило вейп.

„Момичето беше направило гърч, след което беше сомнолентна (унесена), но след 12 часа от започване на лечението състоянието ѝ се подобри,“ обясни началникът на Второ педиатрично отделение д-р Златомира Манолова.

Тийнейджърката вече е излекувана и е изписана в добро здравословно състояние, но лекарите предупреждават родителите да наблюдават децата си и да говорят с тях, за да не употребяват модерни електронни цигари, които съдържат тетрахидроканабинол и може да са опасни за тяхното здраве.

Електронните цигари или наргилета са с високи дози никотин, като могат да са причина за развитие на белодробно заболяване, сърдечни проблеми, а в тежки случаи - и дихателна недостатъчност.

18 интоксикации от началото на годината до края на юни отчитат от Второ педиатрично отделение. Две деца между 1 и 6 г. са се нуждаели от болнично лечение, след като пили перилен препарат или лекарства. Други две деца между 6 и 12 г. отново след като погълнали хапчета, са лекувани в отделението.

Още две са се почувствали зле след консумация на енергийни напитки. 12 са интоксикираните деца между 13 и 16 години. Шест от отравянията са с различни лекарства - парацетамол, валериана, психотропни медикаменти и деган, 4 след употреба на наркотични вещества или амфетамини, а 2 - след консумация на алкохол.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати