Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 1945 г. на живо: Масирана атака и линч към Любчо Георгиевски в РС Македония

Общество

1945 г. на живо: Масирана атака и линч към Любчо Георгиевски в РС Македония

1945 г. на живо: Масирана атака и линч към Любчо Георгиевски в РС Македония - Tribune.bg
Снимка:

През последните 24 часа в РС Македония се провежда масирана и напълно координирана атака срещу бившия македонски премиер Любчо Георгиевски. Вчера той предложи собствен план за изход от задънената улица на двустранните ни отношения, предаде БГНЕС.

Огромната част от медиите не публикуваха краткия текст от неговите предложения, но за сметка на това публикуват десетки коментари, анализи и реакции на "възмутени" политици, журналисти и анализатори.

Кметът на град Куманово, който е част от управляващата партия Максим Димитриевски поиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско гражданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи специално изявление, в което съобщи, че управляващите "нямат абсолютно нищо общо с личните позиции на Георгиевски".

Коалиционният партньор на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е сред най-шумните и за да бъде забелязан изрече следното: Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от векове, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, за да се утвърди. Според него "позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални".

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ обвини Георгиевски, че "обезличавал идентичността на Македония". Говорителят на партията заяви, че "тезите му са опасни и нанасят щета на националните интереси".

В атаката се включиха "дипломати", които обслужваха и подкрепяха антиквизацията на Никола Груевски в миналото.

Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават "гневните реакции", но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това напомня за периода след 1945 г., когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за "предател, шпионин, терорист, сътрудник на окупатора или част от петата колона".

В предпложенията на Любчо Георгиевски никъде не се оспорваше съвременната македонска идентичност, а имаше призив страната да приеме историческата истина, а властите в София да признаят реалностите днес в РСМ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Пенчо Дойде време, когато разумните и мислещите са единици ... Глас в пустиня ...
Всички други са едни гъзолизци и популисти ...
Македонци да влезнат в Европската Уния, значи да вкарат Русия и Сърбия и като троянски кон да превземат Съюза.
Ако в Европа не се осъзнаят, ЕС го чакат злокобни дни за в бъдеще ...
28.02.2021 20:54 / Отговор
Ангел Абсолютно правилно мислене ...
Така е ...
28.02.2021 20:55
ха ха цървули сърбомански нямаме обща история,историята е една българска,нямате идентичност(тя е българска),нямате история(тя е българска),изобщо нямате нищо,освен сърбомани за управници
28.02.2021 21:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети