Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 2 години от трагичната катастрофа с автобус край Своге

Общество

2 години от трагичната катастрофа с автобус край Своге

2 години от трагичната катастрофа с автобус край Своге - Tribune.bg
Снимка:

Освен шофьора за инцидента са обвинени и двама членове на УС на АПИ

Отбелязваме две години от тежката катастрофа с автобус край Своге, при която на място загинаха 13 души. Трагедията взе живота на 20 пътника, а 10 бяха ранени след преобръщането на превозното средство в дерето.

Обвинение получи шофьорът на превозното средство Григор Григоров за това, че е нарушил правилата за движение като е шофирал с по-висока от разрешената скорост - 53,5 км/ч при максимално допустими в конкретния участък 40 км/ч.

Година по-късно прокуратурата повдигна обвинения и на двама членове на Управителния съвет на пътната агенция - Дончо Атанасов и Светослав Глосов.

Заради установените нарушения на изискванията за добро качество на ремонта на пътя обвинения след инцидента получиха - ръководителят на екипа и изпълнителен директор на фирмата-изпълнител „Трейс София“ ЕАД, началникът на Асфалтова база, техническият ръководител, строителният инженер и директорът на дирекция в АПИ.

В края на август 2018 г. трима министри подадоха оставки - министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети