Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 2-годишно дете е с тежки химически изгаряния, пострадало в детската градина

Общество

2-годишно дете е с тежки химически изгаряния, пострадало в детската градина

2-годишно дете е с тежки химически изгаряния, пострадало в детската градина - Tribune.bg
Снимка:

2-годишно момиченце преживява истински ужас, след като получава изгаряния по време на престоя си в една от столичните детски градини.  

От забавачката уведомяват родителите, че трябва да отведат дъщеричката си, защото има обриви. Никой не казва на семейството какво се е случило точно. Бащата Георги Събински разказа, че първо са отишли при личния лекар, а след това и при дерматолог. И специалистите не успяват да установят каква е причината за кожните проблеми.

На следващия ден по спешност малкото дете е прието в УМБАЛСМ "Пирогов", където е стабилизирано. Там казват, че изгарянията са химически.  

А през това време се установява какво е довело до изгарянията. Иззети са проби и от препаратите, които се използват в детската градина. От ръководството съжаляват за случая. Своевременно са уведомили и Инспектората по образование. Случаят е докладван и на ресорния заместник-кмет на Столичната община.  

Бащата на момиченцето е готов да търси правата си в съда за изясняване на случая.  

Междувременно столичния кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена още вчера сутринта. Първоначалните заключения са, че не са съхранявани правилно препаратите за дезинфекция, посочи тя. Фандъкова предупреди, че подобни препарати трябва да са заключени и недостъпни за децата.  

"Няма да направим компромис, недопустимост. Аз мисля, че ситуацията е много тежка. Аз лично съм много твърда в това отношение", каза Фандъкова пред БТВ по темата.

Тя разбира, че работата е трудна, но не може да се търси извинение.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети