Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 2069 са заразените с COVID-19 у нас, трима починали за последните 24 часа

Общество

2069 са заразените с COVID-19 у нас, трима починали за последните 24 часа

Снимка:

65 нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани у нас. В болница са 25 души, активните области са 12, стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб.

Констатираните заразени с коронавирус у нас достигнаха 2069. Новите случаи са разпределени така: в София – 24, Благоевград – 8, Видин – 6, Ямбол – 6, Плевен и Сливен по 4, Пазарджик и Перник – 3, Пловдив – 2, Разград – 3, Кюстендил и Русе по един. 

Има 9 нови случая на заразени деца, които са до 17 години - в София, Разград и Видин.

Общо 96 души са починали. Има 3 нови случая на починали пациенти за последните 24 часа. Починал е мъж на 43 години от Пазарджик. Имал е придружаващи заболявания. Жена на 83 години от болница във Враца. Тя е от Дома за стари хора в град Кула. Имала е придружаващи заболявания. Мъж на 80 години е починал в „Пирогов“.

Запазва се огнищният характер на разпространение на вируса.

Има 7 нови случая на заразени сред медицинския персонал. Това са са трима лекари, три медицински сестри и един санитар. Разхлабването на мерките не бива да се отразява на хигиенните правила в лечебните заведения, призоваха от щаба

Излекувани са нови 23 пациенти.

365 са настанените в болнични заведения.

85 315 нови случая има в света, смъртните случаи са повече с 5320. САЩ и Русия са водещи страни по смъртност. В Западна Европа три държави отчитат над 1000 души – Великобритания, Италия и Испания.

На Балканите – държавите, които отчитат под 10 случая, са Северна Македония и Албания.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още