Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 21 % от учителите искат да се ваксинират, предстои масово тестване

Общество

21 % от учителите искат да се ваксинират, предстои масово тестване

Снимка:

Темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението

21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.                                                                                                                     


Коментари (1)

колкото - толкова Тъжно, но факт! Това са хората, които трябва да са проводници на науката. Поне ще знаем, че двадесетте процента, за които просветата, а не само осигуряването на прехрана са двигател за упражняването на учителската професия ще са запазени за младото поколение.
11.01.2021 15:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още