Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 23 машинисти от метрото са под карантина заради COVID-19

Общество

23 машинисти от метрото са под карантина заради COVID-19

23 машинисти от метрото са под карантина заради COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Положителни са пробите на трима

23-ма машинисти от столичното метро са под карантина. Трима имат симптоми на коронавирус, а останалите 20 са под карантина, защото са контактни на колегите си лица. Всички машинисти са от влакчетата, които се движат по първата и третата линия. Случай на коронавирус при колегите им, които управляват мотрисите по третата линия, на този етап няма. Причината е, че те са в отделно депо, различно от това, в което са машинистите, които работят на първата и втората линия, съобщава "24 часа".

"Взели сме всички мерки. Правят се тестове на контактните лица. Дезинфекцират се работни помещения, депа, кабините, влаковете и станциите", обясни шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев. Той предполага, че заразата е внесена отвън - при контактите на служителите в извън работно време.

Всички 23-ма машинисти не са на работа от сряда.

Братоев е категоричен, че на този етап няма опасност графикът на влакчетата да се наруши заради заразените машинисти.

"Имаме над 330 машинисти. На този етап движението на метрото не е застрашено. Имаме достатъчно резерв от машинисти, които да поемат смяната на карантинираните. Дори имаме такива, които са в отпуск и при необходимост, можем да извикаме и тях, но в момента това не се налага", заяви проф. Братоев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети