Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 260 машини ще чистят снега в София през зимата

Общество

260 машини ще чистят снега в София през зимата

260 машини ще чистят снега в София през зимата - Tribune.bg
Снимка:

Организацията по снегопочистването на София е създадена, увери кметът на столицата Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

„От 1 ноември влизаме в сезона, в който трябва да има готовност за зимно почистване. Слушах прогнозите за месец ноември и чух, че около 16-ти и 17-ти се очаква да има снеговалеж. Проверката, която назначих за готовността на фирмите приключва, утре е последният срок. Колегите от Столичния инспекторат проверяват наличната техника, наличните соли, проверяват също така и списъците с шофьори и персонал. Организацията е създадена“, каза още кметът Фандъкова при инспекциите в една от базите, където е разположена част от техниката.

Тя поясни, че се предвижда най-малко 2 часа преди снеговалеж, ако се прогнозира такъв, да има разположени машини на 67 точки в града. Общо снегопочистващата наброява 260 машини – снегорини и камиони. Новите изисквания пък са всички те да бъдат екологичен клас „Евро 6“, за да не допринасят допълнително за замърсяването на въздуха в столицата.

Йорданка Фандъкова увери още, че към този момент има достатъчна техника и налични соли, както и обеща санкции за фирмите, които не изпълнят изискванията. Заложеният бюджет за снегопочистване също е достатъчен, посочи столичният градоначалник, която призова и шофьорите също да подготвят автомобилите си зимния сезон.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати