Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 280 000 пътувания за 24 май очаква туристическият бранш у нас

Общество

280 000 пътувания за 24 май очаква туристическият бранш у нас

Снимка:

Около 6120 хотела в страната работят

280 000 пътувания за 24 май очаква туристическият бранш у нас, изтъкна Румен Драганов от Института за анализи и прогнози в туризма пред Нова тв.

„За 3 дни за 24 май около 250 къщи за гости паднаха от търсачките, което означава купени. Това означава, че хората ще пътуват”, аргументира се експертът. По думите му нищо не може да помрачи светлото бъдеще на българския туризъм, даже  отварянето на границите и възможността българският летовник за избере Гърция.

 „Миналата година имаме над 20 милиона пътувания на българи в България. В Гърция отиват около 650 000. Почти толкова гърци идват в България”, уточни Драганов. Според него хората, които почиват в Гърция лятото, почиват в България за Великден или Гергьовден.

„Имаме толкова много пътувания в България. По 1 май 40 000 автомобили бяха засечени от МВР на бариерата да не напускат София”, посочи още Драганов. Той допълни, че около 6120 хотела в страната работят и това променя картината на нагласите на българските туристи. Румен Драганов призна, че по време на извънредното положение има сериозен спад на пътуванията у нас като през март са осъществени около 50% от плануваните пътувания. Той оцени като много добра идеята за платформата „Преоткрий България ”.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още