Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 31 хиляди деца са били върнати в класната стая

Общество

31 хиляди деца са били върнати в класната стая

Снимка:

Отпадналите от образователната система често стават контингент на МВР

31 хиляди деца са били върнати в класната стая, благодарение на 11 хиляди души от специализираните екипи на образователното, социалното и вътрешното министерство през последните две години, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред ТВ Европа. По думите му връщането на децата в класната стая не е гаранция, че те ще завършат училище.

"Социално-икономическото ни развитие като общество в най-голяма степен зависи от това дали ще успеем да намалим броя на изключените деца, респективно на изключените от обществото хора. Преждевременно отпадналите от образователната система деца са в добрия случай контингент на социалната система, а в лошия случай – контингент на МВР", обясни той.

Образователното министерство инвестира в приобщаващо образование, като в проекти в тази област за училищата ще бъдат осигурени 130 милиона лева, а за детските градини ще се отпуснат още над 82 милиона лева по европейската програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

И през следващата година ведомството продължава с усилията си да осигури възможност всяко дете, особено от уязвими групи, да има шанс да се образова и да има добра работа в бъдеще.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още