Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 33 новозаразени в Дома за възрастни в Русе

Общество

33 новозаразени в Дома за възрастни в Русе

Снимка:

Общият брой на заразените с COVID-19 в дома за стари хора достигна 90 души

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 34 нови случая на коронавирус, като 33 от тях са в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе.

От новообявените 33 случая в социалното заведение – 32 са при обитатели на дома, а един е при социален работник от институцията, съобщиха от областната администрация в Русе.

Така общият брой на заразените с COVID-19 в дома за стари хора достигна 90 души, от които 83 потребители на социалната услуга и седем души персонал. За съжаление от посочените 83-ма обитателя с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са два.

Това са жена на 86-годишна възраст, която почина на 30-ти юли в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, както и за мъж на 80 години, който почина в понеделник в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където беше интубиран.

За последните няколко дни от страна на Регионалната здравна инспекция в Русе са взети общо 164 проби за провеждането на PCR изследване на обитатели на дома за стари хора, като 66 от тях са се оказали положителни. Други девет проби са взети от персонала и една от тях също е положителна. Както стана ясно от посоченото по-горе става дума за социален работник от социалната институция. Необходимо е да се отбележи, че посочените по-горе 66 положителни резултати от проведените PCR изследвания включват и новообявените днес 32 случая при обитатели на дома за стари хора.  


Коментари (1)

Леле Е как ги заразихте? Хората не излизат, седят затворени, там ги хранят и всички заразени. Да не са ги ваксинирали специално, че да намалеят бройките. Че и други чакат ред за старчески дом.
01.08.2020 22:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още