Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 36 нови случая на COVID-19, заразените в България вече са 2211

Общество

36 нови случая на COVID-19, заразените в България вече са 2211

Снимка:

За последните 24 часа има 36 нови доказани случая на заболели от коронавирус у нас. От тях в болница са приети 15 души.

Вчера са изследвани 1094 проби. Активните области в страната са 9. Броят на болните в България е 2211. Активните случаи са 1505. Това са всички хора, заразени с коронавирус, без оздравелите и починалите.

Потвърдените за изминалите 24 часа случаи са: Благоевград - 3; Пазарджик - 6; Плевен – 3; Пловдив – 3; Русе – 1; Сливен – 2; Смолян – 2; София – 10; Ямбол - 6.Децата са около 6 % от заболелите.

Медицинският персонал, който е заразен, е 204 души- лекари, сестри, санитари, шофьори на линейки. Установени са 7 нови случая, от които 4 са в София, 2 в Пазарджик и 1 в Кнежа.

26% са излекуваните хора. Вчера са изписани от болници 25 души. От лекуваните в домашни условия – 11 са оздравели.

108 са починалите лица, констатирани с COVID-19. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са починали двама души. Единият е мъж на 74 г., който е страдал от исхемична болест на сърцето и артериална хипертония. Прекарал е и инфаркт. Другият смъртен случай е на 66-годишна жена. Пациентката е страдала от сърдечна недостатъчност и перитонит. В МБАЛ-Ямбол е починал мъж на 31 г., който е имал диабет.

В България има и други инфекциозни болести. Повече от 20 случая на Ку-треска има в област Габрово - в селата Крамолин, Ловни дол и село Съботковци. Вчера са доказани 14 случая на Ку- треска, персонал на ферми и ветеринарни лекари. Професор Тодор Кантарджиев съобщи този факт, за да предупреди и колегите си, тъй като в момента при висока температура се търси първо коронавирус.

„Вече почти нямаме случаи на коронавирус в старческите домове и домовете за хора с умствена изостаналост. Сведохме до минимум и заболелите при медицинския персонал“, каза още Кантарджиев.

В световен мащаб броят на болните е над 4,6 милиона души. Най-много са в САЩ, Испания и Русия. На балканите лидер е Турция със 146 хиляди болни. За последното денонощие в Гърция и Македония са регистрирани малък брой болни. В първата 9 души, а във втората 22 нови случая.   


Коментари (1)

Гърция се справи най-добре със заразата. Изключително адекватни мерки, затвориха всичко, както трябва. И сега имат план за последователно излизане, но имат добро правителство, а не мафия.
17.05.2020 08:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още