Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 3945 нови случая на коронавирус у нас, излекуваните са 915

Общество

3945 нови случая на коронавирус у нас, излекуваните са 915

3945 нови случая на коронавирус у нас, излекуваните са 915 - Tribune.bg
Снимка:

В страната влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

3945 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени 10 830 теста. 

Общият брой на потвърдените случаи става 87 311, с което България изпреварва Китай по този показател, отбелязва БГНЕС.

Най-голям е броят на заразените в столицата – 1116, в Бургас са 378, а на трето място е Варна с 275. Броят на активните случаи е нараснал до 58 699, от които хоспитализирани са 4 478.

В интензивно отделение са приети 276 души. За последното денонощие са починали 47 души. Излекуваните са 915.

Националната информационна система показва, че у нас Covid-19 е констатиран при 3459 лица-медицински служители.

Същевременно от днес до края на месеца здравният министър въвежда нови мерки 

Всички училища от така наречената червена зона в страната - областите с повече от 120 заразени на 100 хиляди души население, при 15 % отсъстващи през последната седмица ученици заради Covid-19, ще преминават към онлайн обучение. Това важи за учениците от 5-и до 12-и клас и ще става с разрешение от министъра на образованието.

Провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други се допуска само за училищата и паралелките, които провеждат присъствено обучение.

Преустановяват се присъствените групови занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие, с изключение на тези, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

Преустановява се присъственият учебен процес във висшите училища, с изключение на практическите упражнения, които не могат да се осъществяват от разстояние в електронна среда.

Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на тези по т. 9) могат да работят само в часовете между 06.00 и 23.30 ч. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

Малолетните и непълнолетни лица могат да посещават търговските центрове, включително такива тип МОЛ, само ако са придружени от техен родител, съответно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна  дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети