Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 4-5 общински моста са паднали в Карловско от потопа

Общество

4-5 общински моста са паднали в Карловско от потопа

4-5 общински моста са паднали в Карловско от потопа - Tribune.bg
Снимка:

Утре най-късно до края на деня ще бъде разчистен проходът Беклемето

Паднали са 4 или 5 моста над реките Стряма и Татлъдере, които са общински, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който пристигна в района на наводненията. Заради обилни валежи и последвали наводнения в Карловско сериозно пострадаха няколко села.

Шишков отбеляза, че от Агенция „Пътна инфраструктура” е била изпратена техника, но вече има по-сериозна техника от армията. За каквото е необходимо Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще помогне, но основно щетите са върху общинска инфраструктура, посочи той, цитиран в БТА, като добави, че от ведомството са в непрекъснат контакт с кметовете.

Утре най-късно до края на деня ще бъде разчистен проходът Беклемето, ще се работи докато е светло, няма да рискуваме през нощта предвид сложната обстановка, каза още министър Шишков.

На място в Каравелово остават областният управител Ангел Стоев, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, началникът на Областната дирекция на МВР и представители на Националната следствена служба.

Основните улици на с. Войнягово, които са в близост до коритото на Стряма също са залети от придошлата вода, видя репортер на БТА. Хората правят диги с чували пясък пред домовете си, тъй като пътните шахти не могат да поемат водата.

Река Стряма е на път да залее и пътят Пловдив-Карлово при град Баня. Наводнени са близките до реката къщи.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати