Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 4-годишното дете с двустранна пневмония във Велико Търново няма коронавирус

Общество

4-годишното дете с двустранна пневмония във Велико Търново няма коронавирус

Снимка:

4-годишното дете, което беше настанено във великотърновската болница със затруднено дишане преди дни, не е заразено с коронавирус.

„Понеже много хора ме питат - Калина не е с коронавирус. С двустранна пневмония е. В болница е. На системи е. Лекарите правят всичко по силите си, за което им благодарим сърдечно. Състоянието и е стабилно“, обяви бащата на момичето – Георги Величков, във Фейсбук.

Случаят на болното дете беше огласен от родителя преди няколко дни. Тогава притесненият баща се оплакваше, че в Окръжната болница във Велико Търново не са обърнали нужното внимание на дъщеря му.

„Детето е настанено в отделението по педиатрия. Има наистина двустранна остра пневмония. Веднага му е взета проба за коронавирус, която е изпратена за изследване в София. Резултатите обаче още не са готови, затова и към този момент не може да се каже, че пациентката е заразена с коронавирус”, обясни тогава шефът на болницата.

Той беше категоричен, че персоналът на отделението по педиатрия е действал напълно адекватно и по правилата и е обърнал необходимото внимание на болното дете.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив