Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 4 мобилни екипа ще ваксинират възрастните хора в домовете в София

Общество

4 мобилни екипа ще ваксинират възрастните хора в домовете в София

Снимка:

Сформирани са мобилните екипи за поставяне на ваксини срещу COVID-19 за възрастните хора, които са настанени в домове, а логистиката се извършва от дирекция “Аварийна помощ и превенция”.

Те попадат във втората вълна на ваксинация заедно с всички желаещи, които работят в образователни институции.

„Възрастните хора във всички частни и държавни домове ще се ваксинират в самите домове, като със заповед на кмета Фандъкова ние сме мобилизирали 4 мобилни екипа с лекар, сестра и двама служители от нашата дирекция. Отделно имаме 4 допълнителни екипи в резерв за логистика. Обходили сме всички домове за възрастни хора, където те имат манипулационни, отговарящи на изискванията на столичната РЗИ за преглед и ваксинация“, заяви пред БНТ Красимир Димитров - директор на "Аварийна помощ и превенция“.

За ваксинирането е осигурена линейка с парамедици от дирекцията и екип от Спешна медицинска помощ.

В зависимост от броя на желаещите, за един или два дена ще се обхванат всички домове за възрастни хора в София, прогнозира Димитров. Подсигурени са 12 човека медицински сестри и лекари от общинските болници, а отделно има готовност от 8 екипа с лекари и сестри за мобилните екипи. На телефон 904 13 97 хората могат да поискат помощ за пазаруване и лекарства. В момента са обходени 273 адреса. Екипите помагат и на 37 карантинирани хора. Очаква се до няколко седмици да започне ваксинирането на възрастните хора от домовете. Във втора фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователните институции - учители, непедагогическият персонал, медицинските сестри от училищата, детските градини и ясли.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още