Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 4 случая на COVID-19 в детска градина в Стара Загора

Общество

4 случая на COVID-19 в детска градина в Стара Загора

Снимка:

Четири потвърдени случая на COVID-19 има в Детска градина № 17 „Знаме на мира” в Стара Загора, съобщиха от РЗИ. Положителните тестове са за периода 9 – 14 септември.

Две от групите са поставени под карантина за 14 дни. Към момента заразените са в добро общо състояние и са в домашна изолация.

В детското заведение са взети всички необходими противоепидемични мерки. Извършена е крайна дезинфекция, осъществява се ежедневен сутрешен филтър при приема на децата в останалите групи.

Прави се качествена текуща дезинфекция на помещенията и се оказва стриктен контрол за носене на лични предпазни средства от персонала.

„Първият сигнал получихме на 10-ти вечерта за заболяване с положителен COVID тест на една от служителките и на медицинското лице. Веднага предприехме действия за цялостна дезинфекция във вечерните късни часове и на другия ден в сградата, след което се получи резултат и за едно от децата. Детето е във втора група мисля, което е с положителен тест”, заяви Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още