Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 412 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Общество

412 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

412 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас - Tribune.bg
Снимка:

412 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Новорегистрираните са 33 души. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Регистриран случай има и в Русе. Заразеният там е мъж, който се е прибрал от Австрия и е работил в ски курорт.

В София регистрираните нови случаи на коронавирус са 21. В Бургас са 2-ма души, в Пловдив също са двама. Военнослужещият, който е заразен в Пловдив, е интубиран и е в тежко състояние.

В Добрич има регистрирани 2 нови случаи, в Стара Загора – 1, Хасково – 1,  Сливен – 1, Кърджали – 1, Русе – 1 и в Перник – 1.

Общо 146 заразени са приети в болница за лечение. 14 от тях са в интензивно отделение, един човек е интубиран и в Кюстендил.

Общо 20 души са излекувани. Трима нови излекувани има във Варна. От тях 14 са мъже и 6 са жени. Най-младият излекуван е на 27 години, а най-възрастният е на 80 години.

Ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че депутатът Хасан Адемов, който е дал положителна проба за коронавирус, постъпва в болница.

Той посочи, че председателят на НС Цвета Караянчева ще подаде точния списък на хората, които ще бъдат изследвани. Подчерта и че в НС се прави постоянна дезинфекция.

„Доколкото ми е известно, Народното събрание не работи от миналия петък, така че не става въпрос Адемов да е бил току-що на работа там, така че няма риск за никого“, заяви ген. Мутафчийски.

„Не се отказва медицинска помощ на никого“, посочи ген. Мутафчийски по повод на хората, които не са здравноосигурени. Той посочи, че във ВМА има 8 такива пациенти, които се лекуват.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати