Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 43-годишен силистренец в мозъчна смърт спаси трима души

Общество

43-годишен силистренец в мозъчна смърт спаси трима души

43-годишен силистренец в мозъчна смърт спаси трима души - Tribune.bg
Снимка:

В София са извършени трите трансплантации

Трима души продължават живота си с органи на донор от Силистра, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра.

Вчера е „реализирана докрай първата донорска ситуация”, се казва в съобщението. При доказана мозъчна смърт на 43-годишен мъж и след съгласие на семейството му са пристигнали екипи от ВМА – София и болница „Лозенец”, които са експлантирали бъбреци и черен дроб.

Снощи са извършени чернодробна трасплантация на 36-годишен мъж във ВМА – София и на бъбреци на двама мъже в болница „Лозенец”.

„Искам да изкажа съболезнования на близките на донора за загубата им и същевременно да им благодаря за това, че  в този много труден за тях момент намериха сили да постъпят човеколюбиво и да дадат съгласие”, пише в съобщението ръководителят на болницата в Силистра д-р Даниела Костадинова.

Тя изказва благодарност „на екипа на ОАИЛ и лично на началника на отделението д-р Радослав Неделчев, координатор по донорство, на  медицинските сестри на ОАИЛ, на екипа на Хирургично отделение и на всички, участвали „в тази трудна, но високоблагородна процедура”.

Получена е и отлична оценка за дейността на екипите  от Силистра и за организацията на процеса от двата екипа  от София.

„Трима души продължават живота си благодарение на усилията на всички. Нека да се замислим колко е важно да дариш живот!“, казва още д-р Даниела Костадинова.

Лекарските екипи са пътували с военнотранспортен самолет от София до Варна и оттам с линейка и полицейски ескорт до Силистра и обратно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети