Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Комплексът по изгаряния към „Пирогов“ беше обновен с 4,4 млн. лв.

Общество

Комплексът по изгаряния към „Пирогов“ беше обновен с 4,4 млн. лв.

Комплексът по изгаряния към Пирогов беше обновен с 4,4 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Предвижда се ремонт и на Спешното отделение на болницата

Близо 4.4 млн. лв. инвестира правителството в Комплекса по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов“, стана ясно при откриването на изцяло обновеното звено, което е единствено по рода си в България.  

„Тази сграда, в която се намираме в момента, е построена преди 43 години. Оттогава досега не са инвестирани средства за възстановяване и реконструкция, а тази клиника е стратегически обект за националната сигурност. Затова миналата година Министерският съвет предостави на „Пирогов“ ресурс от близо 4, 400 млн. лв. за закупуване на медицинска апаратура и оборудване за клиниката“, изтъкна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Освен отпуснатите средства от кабинета, по програма „Джесика“ са предоставени близо 6 млн. лв. за строително-ремонтни дейности. Като резултат от съвместните усилия Комплексът по изгаряния и пластична хирургия вече е оборудван с най-съвременната апаратура и техника. Въведени са мерки за енергийна ефективност, изградени са пожароизвестителна система, система за контрол на достъп, повиквателна сестринска система и др. Ремонтирани и преоборудвани са 4 операционни зали и 10 реанимационни бокса.

„Новоизграденият комплекс ще доведе до повишаване качеството на лечение на българските граждани и до по-добри условия на труд. Всичко това ми дава увереност, че клиниката ще се справи успешно и в най-тежките ситуации“, посочи здравният министър и допълни, че предстои ремонт и на спешното отделение в болницата.

Относно преместването на метадоновата програма Кирил Ананиев заяви, че е обещал до края на годината тя да бъде преместена от двора  на Окръжна болница и това ще бъде изпълнено. "Правителството ще гласува 4 млн. лв., с които ще подготвим сграда, която ще отговаря на всички изисквания и ще бъде специално пригодена за метадоновата програма", посочи още министър Ананиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети