Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 4620 бебета са се родили от началото на годината до Коледа в двете общински АГ болници в София

Общество

4620 бебета са се родили от началото на годината до Коледа в двете общински АГ болници в София

4620 бебета са се родили от началото на годината до Коледа в двете общински АГ болници в София - Tribune.bg
Снимка:

2020 година е рекордна по броя на новородените бебета през последните няколко години, съобщиха директорите на двете общински АГ болници

2020 година е рекордна по брой на новородените бебета през последните няколко години, съобщиха директорите на двете общински АГ болници – Първа САГБАЛ „Света София“ и Втора САГБАЛ „Шейново“ – д-р Гергана Коларова и д-р Румен Велев. Общо 4620 са проплакали до Коледа в специализираните здравни заведения – 2260 от тях в Първа АГ, а във Втора АГ – 2360. Това съобщиха от Столична община.

Навръх Рождество в „Шейново“ първа глътка въздух са поели 6 новородени, обясни д-р Велев. Според него в условия на тежки кризи в България винаги се отбелязва повишена раждаемост. „Жилав народ сме и мисля, че и ковид кризата ще преживеем. През тази година 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета в „Шейново“. Успяхме да запазим всички останали пациенти, защото не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за следващата година. Разбира се, със започването на ваксинацията нещата ще стоят по доста различен начин“, д-р Велев.

„Годината беше тежка и аз бих се радвала на още повече деца“, споделя и д-р Коларова. Според нея тази зима има повече раждания вследствие на първия локдаун в страната през март. Достатъчно силни сме, за да се преборим с предизвикателствата, смята директорът на Първа АГ. Тя припомни, че на 8 декември в болницата се роди втора двойка близнаци на семейство от София. Бебетата са пето и шесто дете в семейството, като всички са раждани в Първа АГ болница при един и същ лекар – д-р Томи Попмарков. 


 

Автор

Коментари (1)

Браво дай Боже и догодина така! Да са живи и здрави дечицата!
29.12.2020 18:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети