Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 48 българи се завърнаха от поставената под карантина австрийска провинция Тирол

Общество

48 българи се завърнаха от поставената под карантина австрийска провинция Тирол

48 българи се завърнаха от поставената под карантина австрийска провинция Тирол - Tribune.bg
Снимка:

Завърналите се сънародници ще бъдат поставени под строга карантина

48 наши сънародници от поставената под карантина австрийска провинция Тирол са вече на моста Видин-Калафат и след прегледи и издаване на карантинни листове ще бъдат допуснати на наша територия, съобщи МВнР.

След указания на външния министър Екатерина Захариева, посланикът ни във Виена Иван Сираков е поискал от австрийската страна полицейски конвой за автобуса с 32-ма пътници и още осем автомобила. През миналата нощ сънародниците ни са преминали през територията на Унгария, а преди обед са пътували през Румъния.

От МВнР изразяват благодарност на служителите на посолствата ни във Виена, Будапеща и Букурещ, които са се грижели за бързото преминаване на конвоя. Дипломатите ни са получили пълно съдействие от външните министерства на Австрия, Унгария и Румъния. Завърналите се българи ще бъдат прегледани и ще бъдат поставени под строга карантина, за да не поставят под риск своите близки и приятели.

В съобщението на МВнР се казва, че ведомството продължава да работи за завръщане и на други наши сънародници.

„Призоваваме тези от тях, които нямат наложителни причини, да не се прибират, тъй като всяко пътуване в момента е свързано с допълнителен риск за тяхното здраве и със сложна координация с всички държави по маршрута, заради въведените рестрикции в придвижването в цяла Европа“, апелират от външното ни министерство. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети