Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 48 са общо заразените с коронавирус в Сърница

Общество

48 са общо заразените с коронавирус в Сърница

48 са общо заразените с коронавирус в Сърница - Tribune.bg
Снимка:

Затварят за дезинфекция болница в Нова Загора, двама лекари са заразени

48 са до момента заразените с коронавирус в Сърница, като общо изследваните са 200 жители на града. Това съобщи областния управител Стефан Мирев, цитиран от „24 часа“.

Само една 57-годишна жена от Сърница е в болница, като състоянието и е стабилно. 140 души са поставени под карантина. Те са близки на заразените, или са били контактни с тях.

Жителите стриктно спазват противоепидемичните мерки, посочи кметът Неби Бозов. Затворени са заведенията и обществените сгради.

Директорът на РЗИ д-р Фани Петрова призова да се избягват туристическите посещения в района, за да не се допусне разпространението на заразата.

Междувременно стана ясно, че има нови случаи на заразени лекари в Нова Загора. Затвориха местната болница за дезинфекция, след като двама лекари се оказаха носители на вируса. Болница „Света Петка” остава затворена за 24 часа заради дезифекцията. В Нова Загора са открити 10 нови случая на заразени с коронавирус.

„Във вторник възникна ново огнище. Всички работят в Стара Загора, пътуват с един и същи транспорт. При направени тестове във връзка с един заболял 7 тествани дадоха положителни резултати”, каза кметът на града Николай Грозев, цитиран от NOVA.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети