Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 53 проекта ще се финансират по „Красива България“

Общество

53 проекта ще се финансират по „Красива България“

Снимка:

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 лица

53 проектни предложения са одобрени за финансиране през тази година по Проект „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика, съобщиха от МТСП.

Проектите са за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура. От тях 51 са на общини, а 2 са на трети страни (Държавна агенция „Архиви“ – Велико Търново и Технически университет Габрово). С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, училища, административни сгради, здравни, спортни и социални обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 11,9 млн. лв. От тях 5 млн. лв. са осигурени по Проект „Красива България“, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 лица, от които най-малко 235 регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект „Красива България“ ще бъдат проведени и 20 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за последващата успешна реализация на пазара на труда на над 230 незаети лица.                                                                                                                                             


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още