Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 55 концерта в културната програма на София това лято

Общество

55 концерта в културната програма на София това лято

55 концерта в културната програма на София това лято - Tribune.bg
Снимка:

Жителите и гостите на столицата ще могат да се радват на безплатни забавления на повече места в София

55 концерта са включени в тазгодишната лятна културна програма на столична община.

Kметът на София Йорданка Фандъкова представи лятната културна програма на Столична община и специалното книжно издание с инициативи, което ще се разпространява безплатно. Всеки ще може да го получи в информационни центрове, хотели, културни институции, магазини и на локациите, на които се провеждат събитията. В програмата са включени инициативите за месеците юли, август и септември. 

„Като брой събития и мащаб действително тази година програмата е с много събития. За първи път я обобщаваме и я издаваме в специално издание, което се нарича КалендАрт на български и на английски“, каза Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Всяка година Столична община организира през летните месеци програма с културни събития, които се провеждат на открито и достъпът до тях е безплатен. Тази година през летните месеци ще бъдат изнесени 55 концерта на различни музикални формации. Децата ще могат да се забавляват с представления и програми, които включват публиката като участник.

„Това, което е ново и може би една от най-големите промени спрямо предишните години е, че има повече локации. Ако погледнете в брошурата и на сайта, ще видите, че се появяват нови локации. Това са места като пл. „Славейков”, който по мнение на чуждестранни експерти е просто създаден за културен живот. Той предлага отлични възможности за концентриране, за малки пърформънски, за различни формати“, каза зам.-кметът на общината Тодор Чобанов.

Лятна сцена „Борисова градина”, парк „Заимов”, Южен парк, Градина „Св. Седмочисленици”, пл. „Св. Неделя”, пл. „Бански”, Западен парк, пл. „Славейков”, Лятна сцена при НДК (Кино „Кабана”) и други пространства в столицата в сутрешните и вечерни часове ще бъдат привлекателно място за почитателите на музиката и игрите.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети