Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 5 причини за катастрофата край Своге

Общество

5 причини за катастрофата край Своге

5 причини за катастрофата край Своге - Tribune.bg
Снимка:

Бетонното съоръжение е изяло голяма част от пътното платно. Това обясни пред Нова ТВ инж. Владимир Жиянски, който е пътен експерт и според когото това е една от основните причини за катастрофата. По неговите думи този проблем може да  реши с две стоманобетонови греди.

„Втората причина е липсата на отводнителни съоръжения по пътното платно”, коментира още експертът. По думите му е редно асфалтовата настилка да има т.нар. набита фракция, която повишава сцеплението при всякакви атмосферни условия.

"Във всички опасни участъци в България трябва да има такова нещо”, допълни той. „Четвъртата причина е, че поставената мантинела не върши никаква работа. В такива опасни участъци е редно да се сложат големи стоманобетонови блокове, които се наричат „Ню Джърси” и масово се прилагат в Западна Европа и в нашите съседки. За съжаление у нас все още няма задължението да бъдат поставени такива предпазни съоръжения.

"Не е нормално на шест месеца да се проверява техническото състояние на автобуса, а да не се провеждат курсове за шофьорите. В дадения случай шофьорът на автобуса е попаднал в нестандартна ситуация и при условие, че не е обучен, това е и крайният резултат”, на мнение е Жиянски. По думите му заради това са нужни регулярни курсове за шофьорите.

 


Етикети Своге, причини

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати