Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 5 причини за катастрофата край Своге

Общество

5 причини за катастрофата край Своге

5 причини за катастрофата край Своге - Tribune.bg
Снимка:

Бетонното съоръжение е изяло голяма част от пътното платно. Това обясни пред Нова ТВ инж. Владимир Жиянски, който е пътен експерт и според когото това е една от основните причини за катастрофата. По неговите думи този проблем може да  реши с две стоманобетонови греди.

„Втората причина е липсата на отводнителни съоръжения по пътното платно”, коментира още експертът. По думите му е редно асфалтовата настилка да има т.нар. набита фракция, която повишава сцеплението при всякакви атмосферни условия.

"Във всички опасни участъци в България трябва да има такова нещо”, допълни той. „Четвъртата причина е, че поставената мантинела не върши никаква работа. В такива опасни участъци е редно да се сложат големи стоманобетонови блокове, които се наричат „Ню Джърси” и масово се прилагат в Западна Европа и в нашите съседки. За съжаление у нас все още няма задължението да бъдат поставени такива предпазни съоръжения.

"Не е нормално на шест месеца да се проверява техническото състояние на автобуса, а да не се провеждат курсове за шофьорите. В дадения случай шофьорът на автобуса е попаднал в нестандартна ситуация и при условие, че не е обучен, това е и крайният резултат”, на мнение е Жиянски. По думите му заради това са нужни регулярни курсове за шофьорите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Своге, причини

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати