Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 6-и и 11-и клас се връщат в класните стаи

Общество

6-и и 11-и клас се връщат в класните стаи

6-и и 11-и клас се връщат в класните стаи - Tribune.bg
Снимка:

Външните оценявания и матури за 4, 7, 10 и 12 клас ще се проведат по график

От днес учениците от 6-и и 11-и клас в цялата страна, които най-дълго се обучаваха в онлайн среда, се връщат в класните стаи. Това става седмица по-рано от планираното. Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат поне до края на месеца.

Учениците от 5, 9 и 12 клас се върнаха в училищата на 26 април и ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица. От 17 май те ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може присъствено в училищата на тяхно място до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.

И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на училището. Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да учат присъствено.

Последните седмици от учебната година са изключително важни за учениците от 4, 7, 10 и 12 клас, след като стана ясно, че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал, припомня БНР.

Ако епидемичната ситуация през следващите дни и седмици се подобри, има предпоставки всички ученици да се върнат в училище.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема