Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 7 нови детски градини в София ще приемат деца до края на годината

Общество

7 нови детски градини в София ще приемат деца до края на годината

За момента не се предвижда затягане на COVID мерките в София, посочи Фандъкова

Новата сграда за 4 групи към детска градина №88 в „Дружба“ ще е готова през пролетта на 2022 година, а санирането на старата сграда ще приключи още този септември, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

Тя припомни, че в момента в София се строят 12 детски градини.

От тях 7 трябва да са готови през октомври и да започнат да приемат деца до края на годината. Очаква се началото на изграждането на още 3 сгради.

Възложители на строителството на всички детски градини са кметовете на райони. Изключение е единствено детската градина в „Манастирски ливади“, която след голямо забавяне от районната администрация, беше обявена от Столичната община.

„Разчитам районните кметовете да работят активно. Най-късно през септември кметът на „Лозенец“ трябва да въведе в експлоатация детската градина в „Кръстова вада“, при която забавянето е сериозно“, допълва Фандъкова в своята Фейсбук страница.

По отношение на COVID ситуацията столичниет кмет заяви, че въпреки нарастването на броя на случаите на заразени с COVID-19, затягане на мерките срещу коронавируса в столицата за момента не се предвижда.

Положителните проби за последното денонощие достигнаха 6,4%. Само в София за последните 24 часа заразените са 315.

Фандъкова уточни, че дискусиите в здравното министерство се следят внимателно, но изказа съжаление, че не участва в екипа, който води обсъжданията.

Столичният кмет допълни, че ситуацията се наблюдава и от общинския щаб.

„Това, което съм възложила - общинските болници да бъдат в пълна готовност за приемане на пациенти. Оборудвани са и са осигурени с всичко необходимо. В същото време, каузата и грижата ми са насочени към това да се увеличава броят на ваксинираните. Продължава работата и по програмата за изнесените пунктове за ваксинация. Има интерес от страна на компании за ваксиниране на място“, допълни Фандъкова.

От общината предлагат и посещения на ваксинационни екипи в училища и детски градини при интерес за имунизация от страна на персонала.

За да се осъществи ваксинация на място, желаещите трябва да са минимум 25, заяви столичният кмет.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема