Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 7 положителни проби за COVID-19 във „Филиповци“ и „Факултета“

Общество

7 положителни проби за COVID-19 във „Филиповци“ и „Факултета“

7 положителни проби за COVID-19 във Филиповци и Факултета - Tribune.bg
Снимка:

7 са положителните проби за коронавирус в столичните квартали „Фсакултета“ и „Филиповци“. Това сочат данните на Столичната регионална здравна инспекция.

В хода на епидемиологичното проучване от служители на инспекцията са направени 60 бързи теста.

На хората, чиито проби са положителни, са взети и такива за PCR. Към момента те нямат клинични изяви. СРЗИ констатира, че контактните лица са над 150 човека. Тяхното състояние ще бъде проследявано.

Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и факта за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения, причинени от заболяването. По последни данни има 6 бр. починали от кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията, уточняват от СРЗИ.

Поради това, считано от 0.00 часа на 16.04.2020г. със заповед на директора на СРЗИ се въвеждат частични ограничителни мерки на територията на квартал „Факултета“, район „Красна поляна“ и квартал „Филиповци“, район „Люлин“ в гр. София.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети