Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 704 молби в МОН от родители, които искат децата им да учат в електронна среда

Общество

704 молби в МОН от родители, които искат децата им да учат в електронна среда

704 молби в МОН от родители, които искат децата им да учат в електронна среда - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на образованието и науката е създало организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители/семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние. Това съобщават от ведомството. До момента са постъпили 704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от 1 до 4 клас. 

От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18,00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети