Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 73 подвижни секции за гласуване на избиратели, поставени под карантина в София

Общество

73 подвижни секции за гласуване на избиратели, поставени под карантина в София

73 подвижни секции за гласуване на избиратели, поставени под карантина в София - Tribune.bg
Снимка:

Общо 73 са подвижните избирателни секции за гласуване на гласоподаватели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация на територията на Столичната община /СО/, за изборите на 14 ноември, съобщиха от СО. Бройката е съгласувана с трите районни избирателни комисии /РИК/.

До края на вчерашния ден са подадени общо 316 заявки за разкриване на такива секции чрез комуникационните канали, които общината е осигурила, в т.ч. - и на безплатния телефонен номер. Заявления са постъпили и чрез ЦИК, която също приема този вид заявления.

Съобразявайки се с епидемичната обстановка и обстоятелството, че законодателят дава възможност за заявяване на подвижна кутия от карантинираните, включително и в изборния ден, трите РИК обсъдиха предложението на кмета Йорданка Фандъкова и взеха решения да се открият по три избирателни секции във всеки административен район на Столичната община, като ще се следят дните до изборите, и при условие, че броят на заявилите не се увеличава драстично, ще закрият част от секциите, се посочва в съобщението, като се допълва, че това е още една гаранция за гражданите, че избирателното им право ще бъде спазено.

Независимо от постоянния или настоящия адрес на тези избиратели, те ще могат да гласуват на декларирания от тях адрес на карантиниране, информират от Столичната община.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати