Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 7730 акта са съставени на нередовни пътници в градския транспорт за четири месеца

Общество

7730 акта са съставени на нередовни пътници в градския транспорт за четири месеца

7730 акта са съставени на нередовни пътници в градския транспорт за четири месеца - Tribune.bg
Снимка:

7730 акта са съставени на нередовни пътници в градския транспорт за четири месеца, съобщава зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов на страницата си във Фейсбук.

Нередовните пътници в столичния градски транспорт, които при проверка от контрольор откажат да платят на място билет (глоба) от 40 лв., получават акт за установяване на административно нарушение, на стойност 50 лв.

За миналата 2022 г. в София нередовни пътници са платили общо 34 632 билета по 40 лв., сочи справка на Центъра за градска мобилност, съобщи още зам.-кметът.

От началото на настоящата година такава глоба са платили 13 156 пътници. Отделно от тези санкции, през първите четири месеца на тази година са съставени общо 7730 акта за установяване на административно нарушение.

През цялата 2022 година са съставени 20 085  акта. От тях 6604 бр.  са платени в 7-дневен срок. Останалите подлежат на принудително събиране.

Общият брой на контрольорите в Столичния градски транспорт към момента е 172 души. Те са разпределени в 84 работни екипа, пише още Барбалов.

В столичния градски транспорт от миналата година се въведоха нови, електронни превозни документи. Различни по вид и срок карти, вариантите за закупуване на еднократни превозни документи включват – билет от шофьора, от валидиращото устройство в превозното средство чрез банкова карта и т.н.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети