Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 8 са жертвите на авиоинциденти у нас от началото на годината

Общество

8 са жертвите на авиоинциденти у нас от началото на годината

8 са жертвите на авиоинциденти у нас от началото на годината - Tribune.bg
Снимка:

Досега има три катастрофи с малки самолети

8 са жертвите на авиоинциденти от началото на годината у нас. Общо три са досега катастрофите с малки самолети. За сравнение миналата година при подобни инциденти са загинали двама души. Данните стават ясни от изказване на Христо Христов - и.д. директор на Специализирано звено за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта. Според него, за да се намали броят на авиокатастрофите е необходимо да се подобри обучението на хората и поддържането на летателните апарати.

Самолетна катастрофа в Северна Македония

Четиричленно семейство от България загина при инцидент с малък самолет в Северна Македония. Трагедията е от 2 април, когато самолет „Чесна" с германска регистрация пада в района на планината Якубица край Скопие. Българското семейство пътува от Охрид за София, но метеорологичните условия са тежки. Машината изчезва от радарите в 17,16 ч българско време. Точно преди това пилотът е съобщил, че има силна турбуленция.

Жертвите са 49-годишен мъж, неговата съпруга и двете им деца - на 14 и 18 години. Мъжът е бил бизнесмен, който се е занимавал с чистота, сметоизвозване и разделно изхвърляне на отпадъци, а жена му е работела като адвокат. Загиналият е имал лиценз за пилотиране, като вероятно той е бил издаден от българските власти.

Авиокатастрофата край село Оризари

На 20 април малък самолет падна в землището край стадиона на пловдивското село Оризари. При катастрофата на място загинаха 45-годишният пилот и 18-годишният му спътник. Инцидентът стана пред очите на участниците в състезание с дронове. Лекомоторната машина е трябвало да даде официален старт на церемонията по откриването, но поради причини които все още се установяват, крилото на самолета се откъсва и той пада в реката.

Пилотът Стефан Василски е бил правоспособен, летял от години и според хората от клуба бил много опитен. Негова собственост е разбилият се самолет, както и малкото летище в село Белозем, откъдето е излетял. 18-годишният му спътник Валентин Аламански също е бил член на авиоклуба.

Катастрофата край Ихтиман

Мъж и жена са последните жертви на авиокатастрофа у нас, след като малък самолет се разби край Ихтиман. Предполага се, че собственик на летателната машина е самият пилот.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети жертви, Ихтиман

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети