Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 800 метра от тунел „Железница“ са вече прокопани

Общество

800 метра от тунел „Железница“ са вече прокопани

800 метра от тунел Железница са вече прокопани - Tribune.bg
Снимка:

Предвижда се тунелът да е изцяло готов през 2022 г.

800 метра от тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ са вече прокопани. Има по 500 метра изкопани в двете тръби от южната страна съоръжението. От северната им страна са прокопани по около 320 м. общата дължина на тунела, който ще бъде най-дългия у нас, е 2 км.

Тунелът може да бъде прокопан и с готова първична облицовка през пролетта на 2021 г.. Предвижда се целият участък да бъде завършен през 2022 г. Това стана ясно по време на инспекцията на тунела от министъра на благоустройството Петя Аврамова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Аврамова обясни, че се работи по тунела по 24 часа в денонощието, на 3 смени.

В отговор на въпрос от медии министър Аврамова коментира, че европейските средства по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за АМ „Струма“ няма да бъдат загубени. Следят се сроковете и рисковете, за да се прецени дали участъкът през Кресненското дефиле може да бъде изпълнен в срок или финансирането да бъде прехвърлено за други отсечки от ТЕНТ мрежата. Министърът допълни, че участъкът е в приоритетите на правителството и може да бъде реализиран с европейски средства и от новия програмен период или с държавен ресурс.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети