Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 80% от туристите с положителни впечатления от България

Общество

80% от туристите с положителни впечатления от България

80% от туристите с положителни впечатления от България - Tribune.bg
Снимка:

Страната ни се нарежда до утвърдени дестинации като Хърватия и Турция

80% от чуждестранните туристи у нас са с положителна оценка на посещението си в България. Най-очаровани от екскурзиите си са останали руснаците, румънците, жителите на Великобритания и близо 70 на сто от германците. Това показват данните от проучване на „Галъпшъ интерненъл“, проведено в периода юни-юли тази година.

Изследването обхваща представителна извадка в Германия, Русия, Великобритания, Румъния и Сърбия.

Фактът, че близо 16 милиона германци, 12 милиона британци и 13 милиона руснаци са посещавали поне веднъж България поставя страната ни в добра позиция в тези ключови за нас туристически пазари, сочи анализът.

Сравнена с останалите туристически страни в нашия регион, България се класира много близо до различни отдавна утвърдени дестинации като Хърватия и Турция. Номер едно в нашия регион остава Гърция, а далеч зад нас остават Румъния и Сърбия.

Основните ни конкуренти в района – Гърция, Турция и Хърватия обаче, водят много по-активна рекламна и маркетингова стратегия и в това отношение България изостава, което задържа утвърдения туристически потенциал на страната ни, отбелязва изследването.

Най-високо са оценили страната ни гражданите на Румъния и Русия, но подчертано положителни оценки дават и жителите на Германия, Англия и Сърбия. Най-разколебани относно атрактивността на България се оказват сърбите – 48% от тях казват, че България е атрактивна, а 42% са на обратното мнение.

Средно страната ни са посещавали около 22% от интервюираните граждани в петте държави, като най-много гости са идвали от Румъния - 47%, или близо 10 милиона души, са посещавали България. Същото важи и за 24% от запитаните в Сърбия. Сред германските и английските граждани съответно 19% и 18% казват, че са идвали у нас. След руснаците 9% са били в България. В 85% от случаите посетилите страната ни отговарят, че една от основните цели на визитите им у нас е била туризъм и почивка.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още