Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 82,5 млн. лв. подкрепа за сектор „Животновъдство“ сред среща при премиера Бойко Борисов

Общество

82,5 млн. лв. подкрепа за сектор „Животновъдство“ сред среща при премиера Бойко Борисов

82,5 млн. лв. подкрепа за сектор Животновъдство сред среща при премиера Бойко Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Осигурени са също 26 млн. за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби заради сушата

„Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ще ги осигурим през Министерския съвет“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с животновъди, в която участва също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Помощта от страна на правителството е за подобряване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили кредитите си и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID-19. За тези пари ще бъде поискана нотификация от ЕК.

В рамките на разговора премиерът Борисов добави, че са осигурени също 26 милиона лева за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби заради сушата. Министър-председателят подчерта, че в момента се обмисля подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

 „Сушата е по цяла Европа. Виждате там реколтата никога не е била толкова малка. Затова се учудвам на тези, които вместо толкова настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват“, каза министър-председателят.

По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от „Фонд Земеделие“ въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора.                    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема