Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 87% от членовете на Сдружение на заведенията са против протестно отваряне

Общество

87% от членовете на Сдружение на заведенията са против протестно отваряне

87% от членовете на Сдружение на заведенията са против протестно отваряне - Tribune.bg
Снимка:

Собственици на заведения искат да отворят на 4-ти февруари

Ресторантьорите се отказаха да отварят протестно от днес, причината е, че ако го направят, ще носят наказателна отговорност за нарушаване на мерките. 87% от членовете на Сдружение на заведенията в България са заявили, че са против такова протестно отваряне, заяви пред БНТ Евгени Зумпалов.

Втората причина да се откажат е, че нарушението на забраната носи освен парична санкция и наказателна отговорност до 5 години.

„Те осъзнават своята отговорност, но не подкрепят решенията на Националния оперативен щаб. Това са две коренно различни неща“, подчерта Зумпалов и отбеляза, че от щаба дават решения, които всеки път са различни.

На протеста пред Министерски съвет членовете на сдружението поискаха отваряне на 1 февруари. Сега разчитат да отворят на 4 февруари, в петък са изпратили писмо, очакват отговор.

„Но най-важното в тази ситуация е да имаме отговор кога отваряме и кога затваряме, при какви бройки“, подчерта Евгени Зумпалов.

„Ние не искаме да са затворени моловете и фитнесите, нашето искане беше да се отвори всичко, след като нашите резултати са добри и бройките са малки“, заяви той.

От Сдружението осъждат остро колегите си, които работят нелегално.

„Не става дума някой да е бил в сивия сектор, ние твърдим, че нашият бранш е най-белият в държавата и го доказахме онзи ден на площада - толкова усмихнат, позитивен и спокоен протест не е имало от 90-та година. Всички са декларирали това, което законът им позволява. Нашият бранш е най-светлият, защото в него няма държавни субсидии, няма обществени поръчки, няма европейски програми, няма корупционни схеми“, допълни той.

С министър Деница Сачева работят добре и е направила така, че прословутите 24 лв. да стигнат до тях.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати