Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 99-годишна жена от София пребори COVID-19

Общество

99-годишна жена от София пребори COVID-19

99-годишна жена от София пребори COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Преди години печели битката и рака. Не се уплашила и когато разбрала, че е болна от коронавирус

99-годишна жена от София пребори COVID-19. Стана Стефанова побеждава заразата в домашни условия за три седмици, разказва NOVA телевизия.

„Много ми се виеше свят. Не можех да стоя на краката си, да пазя равновесие. И най-лошото – не можех да ям, храната ме отвращаваше”, разказва Стана.

Животът ѝ не е лек. 34 години от него преминали в шивашко ателие. Преживяла е и Втората световна война. Преди години печели битката и с рака. Не се е уплашила и когато разбрала, че е болна от коронавирус. „Като ми казваха, че съм заразена, аз им отговорих, че и това ще мине. Никога не съм губила надежда”, споделя жената.

„Ако не беше малката внучка – нямаше да оцелея. Тя стоеше над мен денонощно. Непрекъснато с лъжичката и ме хранеше като бебе”, допълва Стефанова.

„Не можеше да диша, сатурацията ѝ беше невероятно ниска, а пулсът - много висок. Тя обаче се справи с три антибиотика”, обясни внучката на Стана - Боряна Стратиева.

„За мен тя е герой. За 23 години никога не съм я видяла да плаче или да съжалява за нещо. По вероятно е тя да разплаче някой друг. Такъв силен характер не съм срещала, толкова борбена и с такова желание за живот, просто всеки ден за нея е подарък”, допълни правнучката Карина Стратиева.

За героя в семейството най-големият подарък е само един: „Децата да са живи и здрави. Имам внуче, което искам да видя като голям мъж. Той е един сладур. Когато го видя да ми се усмихне ми се разширява сърцето”, споделя Стана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети