Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Адриана Стоименова: Над 1 милион души са получили различна форма на подкрепа от държавата

Общество

Адриана Стоименова: Над 1 милион души са получили различна форма на подкрепа от държавата

Снимка:

2 200 000 пенсионери ще получат допълнително 50 лева към пенсиите си и през април

Над 1 милион души са получили различна форма на подкрепа от държавата, каза в интервю за БНР заместник-министърът на труда и социалната политика Адриана Стоименова.

Нито едно от плащанията за хората с увреждания не беше спряно, нито по отношение на пенсиите, нито по отношение на социалните плащания и финансовата подкрепа, посочи тя.

За отоплителен сезон 2020/2021 всички подадени молби са били удовлетворени, с по-голяма сума от обичайното.

Сред мерките за подпомагане заместник-социалният министър посочи топлия обяд, който стига до над 60 хиляди лица в 215 общини.

Патронажната грижа остава много търсена мярка.

2 200 000 пенсионери ще получат допълнително 50 лева към пенсиите си и през април, припомни Стоименова.

„Тогава ще се изплатят и по 120 лева за хората, които са под линията на бедност. Средствата са предвидени за покриване на разходи за хранителни продукти. Това са хора, които имат пенсии 300.01- 369 лева, като предвиденият ресурс е 76 милиона лева.“

„По начина, по който пенсионерите получават пенсията си – по този начин ще бъдат получени добавките за хранителни продукти“, уточни Адриана Стоименова във връзка с превеждането на средствата по банкови сметки или получаването им в пощенските клонове.

Адриана Стоименова акцентира върху подкрепата за семействата, в които на един или двамата родители се налага да останат вкъщи с децата заради дистанционното обучение.

„На локално или на национално ниво, ако бъдат обявени мерки, децата до 14 години да останат вкъщи, имаме все още значителен ресурс по мярката, така че да подкрепим семействата.“

Над 300 хиляди работни места са запазени по мярката 60/40, гласи равносметката на социалното министерство. До момента изплатените средства са 902 милиона лева, посочи тя.                                                                                      


Топ новини

виж още

Актуална тема